Reseptit

Jäätelön valmistus

Perusjäätelömassan voi maustaa mielensä mukaan esimerkiksi mansikoilla, vaniljalla tai rouhitulla suklaalla. Nappaa tästä resepti jäätelön tekoon.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 keltuaista
  • 3 valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi. Lisää keltuaisseokseen valkuais- ja kermavaahdot.

2. Mausta massa valitsemallasi maulla ja nosta se jäätelökoneeseen tai pakasta jäätymisen kestävässä, kannellisessa rasiassa. Sekoita pakastuksen aikana aineksia pari kertaa, jotta seokseen ei muodostu jääkiteitä. Pakastuminen kestää tunteja, joten massa on järkevintä laittaa pakastimeen jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

Mansikkajäätelö:

Soseuta litra tuoreita mansikoita. Sekoita sose perusjäätelömassaan, aja se jäätelöksi koneella tai pakasta.

Vaniljajäätelö:

Kiehauta 4–5 rkl kuohukermaa ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko. Anna maustua viitisen minuuttia. Nosta tangot ja raaputa siemenet mausteeksi kermaan. Lisää se jäätelömassaan, aja koneella tai pakasta.

Vinkit: Perusjäätelön voi maustaa esimerkiksi rouhitulla suklaalla tai keksinmuruilla, kookosjauheella, pähkinänpalasilla tai lorauksella likööriä.

Raaka-aineena voi käyttää kermaa, maitoa, jogurttia, tuorejuustoa tai erikoisruokavaliota noudattaville sopivia soija- ja kauramaitoa.

Lisää kotitekoisia jäätelöitä:

Sitrusjaatelo

Sitrusjäätelö

794715-raparperijaatelo.jpg

Raparperijäätelö

Avokadojäätelö

Avokadojäätelö

Kotiliesi.fi: Kahvijäätelöä ja espressogranolaa

X