Mainos Reseptit

Jälkilämmössä: Maukas kana ja rusinariisi

30.10.2015 Teksti: Jälkilämmössä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g kananfileitä
50 g Sun-Maid rusinoita
50 g maapähkinöitä
100 g ilmakuivattua kinkkua (noin)
kasviksia
2 valkosipulin kynttä
timjamia
rosmariinia
maizenaa
sinappijauhetta
soijakastiketta

Valmistusohje

Kuumenna oljy ja lisää murskattu valkosipuli

Lisää kanafileet ja paista kanafileitä pannulla. Ripottele kanapalojen päälle rosmariinia ja timjamia.

Paloittele ilmakuivattu kinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kuutiot pannulle. Anna paistua hetken.

Lisää pannulle rusinat ja pähkinät. Anna pehmetä hetken aikaa

Lisää vielä 2 dl vettä pannulle. Anna kiehua noin 5-10 min. Lisää vettä tarvittaessa.

Ripottele joukkoon n. 2 teelusikallista maizenaa ja sekoita.

Mausta vielä teelusikallisella sinappijauhetta, ja ripauksella soijakastiketta. Tarkasta maku. Lisää soijaa, mikäli tarvitaan lisää suolaisuutta.

Lisäkkeeksi kanalle sopii hyvin rusinariisi: keitä riisi tavalliseen tapaan, mutta siten että riisien joukossa on Sun-Maid rusinoita.

Jälkilämmössä-blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti