Mainos Reseptit

Jälkilämmössä: Rusinakastike kanalle

30.10.2015 Teksti: Jälkilämmössä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 dl Sun-Maid rusinoita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
2 dl valkoviiniä
0.5 dl valkoviinietikkaa
voita
1 tl sinappijauhetta
puolikas kanaliemikuutio tai vajaa ruokalusikallinen kanafondia

Valmistusohje

Kuullota pilkottuja sipulia ja valkosipulinkynsiä öljyssä pannulla. Lisää rusinat, sekoittele hetki.

Lisää valkoviini ja etikka pannulle. Lisää myös puolikas kanaliemikuutio tai vajaa ruokalusikallinen kanafondia.

Anna kiehua kokoon, kunnes puolet on jäljellä. 

Sekoita joukoon 1 tl sinappijauhetta.

Aja kastike hienoksi tehosekoittimessa tai suavasekoittimella.

Lisää vielä reilu nokare voita joukkoon. Sekoita, mutta älä anna kastikkeen kiehahtaa enää.

Tarjoile kastiketta paistetun kanan ja lisäkkeiden (esimerkiksi keitetty riisi tai paistettu bataatti)

Jälkilämmössä-blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti