Reseptit

Jamaikalainen jerk-possu

Karibialainen jerk-possu tehdään tässä reseptissä nopeasti kypsyvästä porsaan sisäfileestä. Chili, inkivääri, kaneli ja limetti maustavat possun herkulliseksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 possun sisäfilee

mausteseos:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 1 pala inkivääriä
  • 1 rkl timjaminlehtiä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1/4 tl kanelia
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Jerk-maustettu possu, grillissä paahdetut bataattilohkot ja riisi-papulisukke ovat jamaikalaista ruokaa.

1. Kuori sipulit. Poista chilistä siemenet. Pane kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi. Hiero seos possun fileen pintaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Grillaa fileetä hyvällä tulella noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kääri liha folioon, anna lämmön tasaantua ja lihan jälkikypsyä noin 15 minuuttia. Leikkaa filee sopivan ohuiksi viipaleiksi.

X