Reseptit

Janssonin piirakka

Janssonin piirakka on täydellinen saunaillan ruoka. Muista varata piirakan lisukkeeksi etikkapunajuuria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Janssonin piirakka:

  • 1 pkt (400 g) valmista peruna-ruispiirakkataikinaa
  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 2-3 sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 nippu tilliä
  • 1 rasia (125 g) anjovisfileitä
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl anjovistölkin lientä
  • 1/2 tl valko- tai mustapippuria
  • 3/4 tl suolaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä perunat kuorineen, kuori jäähtyneinä. Voitele noin 25 x 35 cm:n kokoinen piirakkavuoka. Kauli taikina vuoan kokoiseksi levyksi. Peitä reunat foliosuikaleella, pistele pohja ja esipaista sitä 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

2. Silppua sipulit ja paista ne pehmeiksi öljyssä. Leikkaa perunat viipaleiksi, silppua tilli. Puolita anjovisfileet. Sekoita kerma, munat, anjovisliemi ja mausteet keskenään.

3. Poista folio. Levitä pohjalle sipulit, tilli, puolet juustoraasteesta, perunaviipaleet ja anjovisfileet. Kaada päälle kermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

X