japanilainen kasvissalaatti
Reseptit

Japanilainen kasvissalaatti

Japanilainen kasvissalaatti on raikas ja täynnä makua. Sen juju on tujussa wasabitahnassa, joka on tuttu sushilautaselta.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Japanilainen kasvissalaatti:

  • pala (n. 200 g) varhaiskaalia
  • 8-10 kpl retiisiä
  • 10 cm:n pätkä kurkkua
  • 2 vartta kevätsipulia

Kastike:

  • 1 1/2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 3/4 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl wasabia

Lisäksi:

  • 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 10 kpl shishon-lehtiä tai basilikaa

Valmistusohje

Japanilainen kasvissalaatti tehdään helposti näin:

1. Suikaloi kaali. Viipaloi retiisit ja kurkku. Hienonna kevätsipulit ja sekoita kastikeainekset.

2. Sekoita kasvikset, seesaminsiemenet, cashewpähkinät ja kastike. Tarkista maku.

3. Viimeistele japanilainen kasvissalaatti shison- tai basilikanlehdillä.

Katso myös: Japanilainen lohikulho

Katso myös Kotiliesi.fi: Retiisi-kurkkusalaatti

X