Japanilainen kasvissalaatti
Japanilainen kasvissalaatti on raikas ja täynnä makua. Sen juju on tujussa wasabitahnassa, joka on tuttu sushilautaselta.
Ainekset
Japanilainen kasvissalaatti:
- pala (n. 200 g) varhaiskaalia
- 8-10 kpl retiisiä
- 10 cm:n pätkä kurkkua
- 2 vartta kevätsipulia
Kastike:
- 1 1/2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 3/4 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 1 tl wasabia
Lisäksi:
- 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
- 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
- 10 kpl shishon-lehtiä tai basilikaa
Valmistusohje
Japanilainen kasvissalaatti tehdään helposti näin:
1. Suikaloi kaali. Viipaloi retiisit ja kurkku. Hienonna kevätsipulit ja sekoita kastikeainekset.
2. Sekoita kasvikset, seesaminsiemenet, cashewpähkinät ja kastike. Tarkista maku.
3. Viimeistele japanilainen kasvissalaatti shison- tai basilikanlehdillä.
Katso myös: Japanilainen lohikulho
Katso myös Kotiliesi.fi: Retiisi-kurkkusalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous