Reseptit

Japanilainen lohikulho

Sushista tuttu hillottu inkivääri antaa salaattiin raikkautta ja sopivasti poltetta, soijapavut ihanaa suutuntumaa ja reilusti proteiinia. Linsseillä ja siemenillä täydennetyt valmiit riisisekoitukset lisäävät salaatin ravintoarvoa reilusti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Japanilainen lohikulho:

  • 3 dl riisi-linssi-siemensekoitusta tai vastaavaa
  • 1/2 tuorekurkku
  • 1 ps (100 g) babypinaattia
  • 3 dl soijapapuja, pakaste
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria (tai hunajaa)
  • 1/2 dl hillottua inkivääriä
  • 400 g savustettua lohta
  • (1 limetti)

Valmistusohje

1. Keitä riisisekoitus kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.

2. Huuhtele kurkku ja leikkaa kuorimaveitsellä tai julienneveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Keitä soijapapuja kiehuvassa vedessä pari minuuttia tai kypsennä mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Sekoita oliiviöljy ja riisiviinietikka kulhossa. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita kastike riisin joukkoon.

4. Nosta annoskulhojen pohjalle pinaatinlehtiä. Lisää päälle riisisekoitusta, kurkkusuikaleita, hillottua inkivääriä, soijapapuja ja savustettua lohta. Purista päälle halutessasi limenmehua.

X