Japanilainen munasalaattikulho
Riisillä ja runsailla kasviksilla höystetty ravinteikas japanilainen munasalaattikulho on superherkullinen ja trendikäs lounasruoka.
Ainekset
munakasmassa
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 rkl miriniä
- 1 rkl soijaa
Paistamiseen
- 4 tl seesamiöljyä
salaatti
- 1 dl pikabasmatiriisiä
- noin 3 dl vettä
- ripaus suolaa
- 300 g hiillostettua tai savustettua lohifileetä
- 1/2 tuorekurkkua
- 100 g pakastettuja soijapapuja
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia, minttua, korianteria tai thaibasilikaa
- 2 tl kuorittuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Mittaa munakasmassan ainekset keskenään kulhossa. Sekoita vain sen verran, että massasta tulee sileää.
2. Kuumenna seesaminsiemenöljy pinnoitetulla paistinpan nulla. Kaada neljäsosa munakasmassasta pannulle (halkaisija 22–24 cm) ohueksi kerrokseksi. Paista keskilämmöllä sekoittamatta massaa noin minuutti, kunnes massa on hyyty nyt ohueksi letuksi. Viikkaa munakas lastaa apuna käyttäen pannun reunalle. Kaada pannulle jälleen tilkka öljyä, kaada 1/3 osa taikinasta pannulle. Nosta taiteltua munakasrullaa niin, että raaka munakasmassa valuu taitellun alle. Paista minuutin ajan, kunnes massa on hyytynyt. Taittele lettu ensimmäisen munakkaan päälle. Jatka näin, kunnes munakasmassa on paistettu. Valuta munakasrulla lauta selle ja leikkaa viipaleiksi.
3. Keitä pikabasmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Poista savulohifileestä mahdolliset ruodot ja nahka. Huuhtele kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sulata soija pavut mikrossa tai kiehuvassa vedessä. Hienonna yrtit.
4. Nostele kulhoihin riisiä, kurkkuviipaleita, soijapapuja, lohta ja viipaloitua munakasrullaa. Valuta päälle soijaa ja seesaminsiemenöljyä. Ripottele pinnalle hienonnettua yrttiä ja seesaminsiemeniä.
Kivat kulhoruoat teet myös näillä ohjeilla:
Uunilohta, kasviksia ja riisiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous