Reseptit

Japanilainen sukiyaki-keitto

Japanilaistyylinen sukiyaki-keitto valmistuu viidessä minuutissa. Se sopii hyvin keventäjän lounaaksi, sillä siinä on energiaa vain 210 kcal/annos ja proteiinia 15g/100g.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 hengen annos kirkasliemistä vihanneskeittoa pussista (esim. Blå Band, Kuppi Kuumaa)
  • 2 dl vettä
  • 50 g naudan sisäpaistia tai ulkofileetä (tai tofua)
  • 1 tl seesaminsiemenöljyä

Valmistusohje

 

1. Leikkaa liha aivan ohuiksi suikaleiksi. Jos teet kasvisversiota, suikaloi tai kuutioi tofu pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna vesi mikrossa tai kattilassa. Sekoita joukkoon vihanneskeittopussi ja lihasuikaleet tai tofu. Mausta sukiyaki-keitto seesaminsiemenöljyllä.

X