Reseptit

Japanilaiset kaali-munakaslettuset

Japanilaiset kaali-munakasletut eli okonomiyakit on helppo ja herkullinen kasvisruoka myös arkeen. Kasvislettujen kanssa maistuu maukas majoneesi.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Japanilaiset kaali-munakaslettuset:

  • 1 l kiinankaalia suikaloituna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 kevätsipulia hienonnettuna
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl vettä
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/4-1/2 tl suolaa

Paistamiseen:

  • öljyä

Lisäksi:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kevätsipulin varsia hienonnettuna
  • 1-2 tl seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kasvikset ja siemenet keskenään. Vatkaa munat kevyesti sekaisin, lisää vesi, valkosipuli ja suola. Sekoita yhteen munaseos ja kasvikset.

2. Kuumenna öljy ohukaispannulla ja kaada seosta pannulle. Paista lettuset (noin 20 kpl) kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

3. Tarjoa lisänä soijakastiketta ja seesamiöljyllä maustettua majoneesia.

X