Reseptit

Jasmiiniteellä marinoitu lohi

Kokeile teetä myös ruokien mausteena. Jasmiiniteessä marinoiduissa ja teelehdillä maustetuissa lohiperhosissa on kukkea maku. Tarjoa lisänä riisiä ja limettilohkoja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinadi

  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl jasmiiniteetä
  • 4 jääpalaa
  • 0.5 tl chilihiutaleita
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hiutalesuolaa

pinnalle:

  • 0.5 tl jasmiiniteelehtiä
  • 1/4 tl chilihiutaleita
  • 2 tl öljyä
  • 1.5 tl hunajaa
  • 0.5 tl hiutalesuolaa
  • silputtua ruohosipulia tai tilliä

Valmistusohje

1. Tee ensin marinadi. Anna teelehtien ja chilihiutaleiden hautua kuumassa vedessä noin viisi minuuttia. Siivilöi juoma tehosekoittimeen. Lisää jääpalat, viinietikka ja suola. Pyöräytä marinadi sileäksi ja kaada lohiperhosten päälle. Anna maustua puolisen tuntia.

2. Ota lohiperhoset pois liemestä ja pane uunivuokaan. Sivele pinnalle öljy-hunajaseos. Hienonna teelehdet morttelissa chilin ja suolan kanssa. Ripottele perhosten pinnalle.

3. Grillaa kalaa uunigrillissä 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia tai tilliä.

Katso myös nämä lohireseptit:

grillatut lohet

 

X