Jasmiiniteellä marinoitu lohi
Kokeile teetä myös ruokien mausteena. Jasmiiniteessä marinoiduissa ja teelehdillä maustetuissa lohiperhosissa on kukkea maku. Tarjoa lisänä riisiä ja limettilohkoja.
Ainekset
Marinadi
- 1 dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl jasmiiniteetä
- 4 jääpalaa
- 0.5 tl chilihiutaleita
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl hiutalesuolaa
pinnalle:
- 0.5 tl jasmiiniteelehtiä
- 1/4 tl chilihiutaleita
- 2 tl öljyä
- 1.5 tl hunajaa
- 0.5 tl hiutalesuolaa
- silputtua ruohosipulia tai tilliä
Valmistusohje
1. Tee ensin marinadi. Anna teelehtien ja chilihiutaleiden hautua kuumassa vedessä noin viisi minuuttia. Siivilöi juoma tehosekoittimeen. Lisää jääpalat, viinietikka ja suola. Pyöräytä marinadi sileäksi ja kaada lohiperhosten päälle. Anna maustua puolisen tuntia.
2. Ota lohiperhoset pois liemestä ja pane uunivuokaan. Sivele pinnalle öljy-hunajaseos. Hienonna teelehdet morttelissa chilin ja suolan kanssa. Ripottele perhosten pinnalle.
3. Grillaa kalaa uunigrillissä 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia tai tilliä.
Katso myös nämä lohireseptit:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous