Jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia
Jättikatkarapuvartaat nautitaan hedelmäsalaatin kanssa lämpimänä. Voit myös tehdä vartaat ja salaatin etukäteen ja ottaa mukaan esimerkiksi piknik retkelle.
Ainekset
Rapujen maustekastike:
- 3 rkl ruokaöljyä
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl hunajaa
- tuoretta korianteria
- 1 tl inkivääritahnaa
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl sweet chili –kastiketta
Katkarapuvartaat:
- 500 g jättikatkarapuja
- bambutikkuja
Hedelmäsalaatti:
- 1 ruukku rucolan lehtiä
- (10 viinisuolaheinän lehteä)
- 200 g vadelmia
- 3 nektariinia tai persikkaa
- 50 g cashewpähkinöitä
- 1/2 punasipuli renkaina
Salaattikastike:
- 1/2 dl öljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeiden ainekset. Anna kastikkeiden maustua jääkaapissa noin tunti. Liota sillä välin bambutikkuja kylmässä vedessä puolisen tuntia.
2. Työnnä ravut bambutikkuihin ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Irrota ravut vartaista ja anna maustua rapukastikeliemessä viitisen minuuttia.
4. Kokoa salaattiainekset kulhoon ja sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Pirskota kastiketta salaatin päälle ja tarjoa salaatti rapujen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous