Reseptit

Jättikatkaravunpyrstöt ja harissadippi

Jättikatkaravunpyrstöt ovat ihanaa naposteluruokaa. Tarjoa harissalla maustetut ravunpyrstöt ja dippi uuden vuoden juhlissa kuplivan kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jättikatkaravunpyrstöt:

  • 12 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl harissaa
  • 1/4 tl suolaa

Harissadippi:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl harissaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnetuna
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnattuna
  • 1 dl minttia hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • tillinoksia
  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

Jättikatkaravunpyrstöt ja harissadippi tehdään helposti näin:

1. Valuta ravut lävikössä ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Laita ravut kulhoon.

2. Kääntele rapujen joukkoon öljy, sitruunamehu, harissa ja suola. Anna maustua.

3. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi ja lisää pannulle tilkka seesamiöljyä. Paahda ravut nopeasti molemmin puolin.

4. Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Lusikoi dippikastike pieniin laseihin.

5. Pujota jättikatkaravut cocktailtikkuihin, koristele tillinoksilla ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Katso myös: Tikkamausteseoksessa marinoidut jättikatkaravut

Katso myös Kotiliesi.fi: Jättikatkaravunpyrstöjä endiivinlehdellä

X