Reseptit

Jättikatkaravut chili-inkivääriöljyssä

Muhkeat jättikatkaravut on helppo ja nopea tehdä. Chilillä, inkiväärillä ja sitruunalla maustettu öljy antaa pyrstöille pikantin maun.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jättikatkaravut chili-inkivääriöljyssä:

  • 200 g kypsiä jättikatkarapuja (pakaste)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1/2 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut ja valuta ne lävikössä.

2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, inkivääri, chili, sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja suola sekä sokeri.

3. Kaada seos paistinpannulle ja kuumenna varoen. Älä anna mausteainesten palaa. Kääntele katkaravut kuumassa öljyssä, voit jo tässä kohtaa sammuttaa lieden.

4. Asettele ravut lautaselle ja tarjoile esimerkiksi hyvän leivän kera.

X