Reseptit

Jauheliha−kasvislaatikko

Jauheliha-kasvislaatikko valmistuu helposti pakastekasviksista. Vain jauheliha-kasvislaatikon kypsentäminen vie aikaa, mutta sekin noin 40 minuuttia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g jauhelihaa
  • 375 g peruna−keittokasviksia

munamaito:

  • 2 munaa
  • 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa), tavallista ruokakermaa tai maitoa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

 

  • Ruskista jauheliha kevyesti paistinpannussa.
  • Pane kasvikset ja jauheliha pieneen voideltuun uunivuokaan.
  • Riko munat kulhoon. Sekoita ruokakerma tai maito joukkoon.
  • Mausta seos maun mukaan suolalla ja valkopippurilla. Kaada munamaito muiden aineiden päälle uunivuokaan.
  • Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.
  • Tarjoa raastesalaatin kanssa.
X