Reseptit

Jauheliha-fetatäytteiset uunibataatit

11.3.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Uunissa paahdetuista battaativiipaleista ja mausteisesta jauheliha-fetatäytteestä valmistuu nopeasti hieman pizzamaista herkkuruokaa.

Ainekset

Jauheliha-fetatäyte:

400 g jauhelihaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl ras al hanout -mausteseosta
1 tl paprikajauhetta
200 g fetajuustoa
100 g juustoraastetta
2 dl kalamataoliiveja
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi:

2 isoa bataattia
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Mausta suolalla, mustapippurilla, mausteseoksella ja paprikajauheella.

2. Kaada jauheliha kulhoon, anna hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon murennettu fetajuusto ja juustoraaste sekä oliivit ja hienonnettu minttu.

3. Leikkaa bataatit noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sipaise pinnat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Levitä jauhelihatäyte viipaleille ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia.

5. Tajoile raikkaan salaatin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme