Reseptit

Jauheliha-fetatäytteiset uunibataatit

Uunissa paahdetuista battaativiipaleista ja mausteisesta jauheliha-fetatäytteestä valmistuu nopeasti hieman pizzamaista herkkuruokaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jauheliha-fetatäyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl ras al hanout -mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 dl kalamataoliiveja
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi:

  • 2 isoa bataattia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Mausta suolalla, mustapippurilla, mausteseoksella ja paprikajauheella.

2. Kaada jauheliha kulhoon, anna hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon murennettu fetajuusto ja juustoraaste sekä oliivit ja hienonnettu minttu.

3. Leikkaa bataatit noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sipaise pinnat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Levitä jauhelihatäyte viipaleille ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia.

5. Tajoile raikkaan salaatin kera.

X