Reseptit

Jauheliha-hapankaalipiirakka

Tarjoa jauheliha-hapankaalipiirakka raikkaan vihreän salaatin kera lounaaksi tai iltapalaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl sämpyläjauhoseosta
  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl yrttistä perunankuorrutetta (Meira)
  • 100 g voita
  • 1 dl omenamehua

täyte:

  • 250 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 300 g hapankaalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g Viola yrttituorejuustoa
  • 125 g pehmeää maitorahkaa
  • noin ½ tl yrttistä perunankuorrutetta (Meira)
  • ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 125 g juustoraastetta

Valmistusohje

Näin valmistat jauheliha-hapankaalipiirakan

  1. Sekoita keskenään sämpyläjauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe ja yrttimausteet.
  2. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää nopeasti omenamehu. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa täyte.
  4. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannussa. Mausta seos jauhelihamausteella.
  5. Lisää hapankaali jauheliha-sipuliseoksen joukkoon ja hauduta aineita 10–15 minuuttia.
  6. Halkaise kirsikkatomaatit. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  7. Sekoita haudutetut, hiukan jäähtyneet täytteen ainekset, yrttituorejuusto, pehmeä maitorahka ja yrttinen perunankuorrute keskenään.
  8. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Laita kirsikkatomaatinpuolikkaat kauniisti täytteen päälle leikkauspinta alaspäin. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  9. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
  10. Anna jauheliha-hapankaalipiirakan vetäytyä valmistumisen jälkeen hetki. Pohjataikina on melko hauras heti paistamisen jälkeen. Koristele piirakka muutamalla rucolanlehdellä.

 

Ohje: Leena Henttonen

X