Jauheliha-hapankaalipiirakka
Tarjoa jauheliha-hapankaalipiirakka raikkaan vihreän salaatin kera lounaaksi tai iltapalaksi.
Ainekset
Taikina:
- 2 dl sämpyläjauhoseosta
- 1 dl perunasosejauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl basilikaa
- ½ tl yrttistä perunankuorrutetta (Meira)
- 100 g voita
- 1 dl omenamehua
täyte:
- 250 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tl jauhelihamaustetta
- 300 g hapankaalia
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g Viola yrttituorejuustoa
- 125 g pehmeää maitorahkaa
- noin ½ tl yrttistä perunankuorrutetta (Meira)
- ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
- 125 g juustoraastetta
Valmistusohje
Näin valmistat jauheliha-hapankaalipiirakan
- Sekoita keskenään sämpyläjauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe ja yrttimausteet.
- Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää nopeasti omenamehu. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin lepäämään ja valmista sillä aikaa täyte.
- Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannussa. Mausta seos jauhelihamausteella.
- Lisää hapankaali jauheliha-sipuliseoksen joukkoon ja hauduta aineita 10–15 minuuttia.
- Halkaise kirsikkatomaatit. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita haudutetut, hiukan jäähtyneet täytteen ainekset, yrttituorejuusto, pehmeä maitorahka ja yrttinen perunankuorrute keskenään.
- Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Laita kirsikkatomaatinpuolikkaat kauniisti täytteen päälle leikkauspinta alaspäin. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
- Anna jauheliha-hapankaalipiirakan vetäytyä valmistumisen jälkeen hetki. Pohjataikina on melko hauras heti paistamisen jälkeen. Koristele piirakka muutamalla rucolanlehdellä.
Ohje: Leena Henttonen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous