Reseptit

Jauheliha-juurespihvit

Tarjoa jauheliha-juurespihvit pinaatti-perunasoseen, höyrytettyjen kasvisten ja öljykastikkeella höystetyn salaatin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jauheliha-juurespihvit

  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • ½ mukulaselleriä tai palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 300 g paistijauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl kuivattuja yrttimausteita
  • tai
  • 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä, kuten basilikaa ja persiljaa

Valmistusohje

Jauheliha-juurespihvit valmistetaan näin:

  1. Kuori ja raasta perunat, porkkanat sekä mukulaselleri tai palsternakka hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita raasteet ja sipuli jauhelihan joukkoon isossa kulhossa. Lisää muna sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Tee taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan pihviä. Pane pihvit leivinpaperin päälle ja paista niitä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Käännä jauheliha-juurespihvit paistamisen puolivälissä.
  3. Tarjoa pihvit pinaatti-perunasoseen, höyrytettyjen kasvisten ja öljykastikkeella höystetyn salaatin kanssa.

Katso myös: Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta ja Lindströmin pihvit

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapsakat falafelpihvit

X