Jauheliha-juurespihvit
Tarjoa jauheliha-juurespihvit pinaatti-perunasoseen, höyrytettyjen kasvisten ja öljykastikkeella höystetyn salaatin kanssa.
Ainekset
Jauheliha-juurespihvit
- 2 perunaa
- 2 porkkanaa
- ½ mukulaselleriä tai palsternakkaa
- 1 sipuli
- 300 g paistijauhelihaa
- 1 muna
- 1 tl mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl kuivattuja yrttimausteita
- tai
- 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä, kuten basilikaa ja persiljaa
Valmistusohje
Jauheliha-juurespihvit valmistetaan näin:
- Kuori ja raasta perunat, porkkanat sekä mukulaselleri tai palsternakka hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita raasteet ja sipuli jauhelihan joukkoon isossa kulhossa. Lisää muna sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Tee taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan pihviä. Pane pihvit leivinpaperin päälle ja paista niitä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Käännä jauheliha-juurespihvit paistamisen puolivälissä.
- Tarjoa pihvit pinaatti-perunasoseen, höyrytettyjen kasvisten ja öljykastikkeella höystetyn salaatin kanssa.
Katso myös: Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta ja Lindströmin pihvit
Katso myös Kotiliesi.fi: Rapsakat falafelpihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous