jauheliha-kaalikeitto
Jauheliha-kaalikeiton kaunis väri tulee punajuuresta ja tomaattipyreestä.
Reseptit

Jauheliha-kaalikeitto

Jauheliha-kaalikeiton kaunis väri tulee punajuuresta ja tomaattipyreestä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 400 g kaalia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • pala lanttua
  • 1-2 punajuurta
  • 4 perunaa
  • 1 1/2 l lihalientä kuutioista
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali. Kuori ja pilko muut kasvikset. Kuumenna kaalisuikaleita ja sipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää muut kasvikset perunoita lukuun ottamatta ja anna keiton kiehua noin 30–40 minuuttia. Lisää perunakuutiot puolessa välissä keittämistä.

2. Paahda jauheliha paistinpannulla, lisää paahtamisen loppuvaiheessa tomaattipyree ja siirappi. Anna lihan ruskistua kunnolla. Lisää jauheliha keittoon. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Anna keiton hautua vielä hetki kannen alla.

Höystä jauhelihakeitot kasviksilla:

paprika-jauhelihaminestrone

Paprika-jauhelihaminestrone

marokkolainen_lihakeitto

Marokkolainen lihakeitto

kasvis-pastakeitto

Tomaattinen pasta-kasviskeitto

Kotiliesi.fi: Jauheliha-kasviskeitto

X