Jauheliha-kaalikeitto
Jauheliha-kaalikeiton kaunis väri tulee punajuuresta ja tomaattipyreestä.
Ainekset
Jauheliha-kaalikeitto
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 400 g kaalia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- pala lanttua
- 1-2 punajuurta
- 4 perunaa
- 1 1/2 l lihalientä kuutioista
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl meiramia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Jauheliha-kaalikeitto valmistuu helposti näin:
1. Suikaloi kaali. Kuori ja pilko muut kasvikset. Kuumenna kaalisuikaleita ja sipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää muut kasvikset perunoita lukuun ottamatta ja anna keiton kiehua noin 30–40 minuuttia. Lisää perunakuutiot puolessa välissä keittämistä.
2. Paahda jauheliha paistinpannulla, lisää paahtamisen loppuvaiheessa tomaattipyree ja siirappi. Anna lihan ruskistua kunnolla. Lisää jauheliha keittoon. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Anna keiton hautua vielä hetki kannen alla.
Vinkki: Höystä jauhelihakeitot kasviksilla, kokeile myös paprika-jauhelihaminestronea, marokkolaista lihakeittoa tai tomaattista pasta-kasviskeittoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään jauheliha-kasviskeitto
Kommentit
Kyllä tätä täytyy kokeilla.
Kommentit
Ihan hyvää oli ja helppo valmistaa.
Kyllä tätä täytyy kokeilla.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous