Reseptit

Jauheliha-kasvispiirakka

9.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Jauheliha-kasvispiirakka on maistuva lounas- tai iltapalaruoka.

Ainekset

Taikina:

1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

täyte:

1–2 punajuurta
2–3 porkkanaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
½ ruukkua basilikaa
muutama tuore timjaminoksa
2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa tai kolme sipulia)
3 munaa

Valmistusohje

 

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja suikaloi punajuuret sekä porkkanat tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja suikaloi sipuli.

2. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää kaikki kasvissuikaleet ja paista niitä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Ota kasvissuikaleet pannusta pois. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun ja lisää jauheliha pienissä erissä ruskistumaan. Sekoita kasvissuikaleet ja jauheliha keskenään. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetuilla yrteillä.

3. Kauli sulanut taikina piirasvuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy vuokaan niin, että se peittää vuoan pohjan ja reunat. Levitä jauheliha-kasvisseos taikinan päälle. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään. Kaada seos muiden täyteaineiden joukkoon.

4. Paista piirakkaa 175 asteen uuninlämmössä 40–45 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt. Tarjoa salaatin kanssa.