Reseptit

Jauheliha-misokeitto

Tästä keitosta saat rautaa. Tehosta sen imeytymistä syömällä jälkiruoaksi C-vitamiinipitoinen hedelmä tai marjoja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g vähärasvaista jauhelihaa
  • 2 tl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 kananmunaa
  • 200 g täysjyvänuudeleita
  • 6 paksoinlehteä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 chili
  • 1 l kanalientä
  • 3 annospussia (á 18 g) misotahnaa
  • 2 rkl sherryä tai miriniä
  • 40 g tuoretta pinaattia

Lisäksi

  • 1 kevätsipuli
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Murskaa sekaan valkosipulit, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Keitä munia 7 minuuttia. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa paksoinlehdet isohkoiksi paloiksi. Raasta inkivääri, silppua chili. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää inkivääri, chili, misotahna ja mirin tai sherry keittoon, kuumenna.

3. Jaa pinaatinlehdet, jauheliha, puolitetut kananmunat ja paksoi kulhoihin. Kauho päälle kuuma liemi. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

Kurkkaa myös nämä herkulliset jauhelihakeitot:

marokkolainen_lihakeitto

Marokkolainen lihakeitto

paprika-jauhelihaminestrone

Paprika-jauhelihaminestrone

tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Kotiliesi.fi: Unkarilainen jauhelihagulassikeitto

X