
Jauheliha-misokeitto
Tästä keitosta saat rautaa. Tehosta sen imeytymistä syömällä jälkiruoaksi C-vitamiinipitoinen hedelmä tai marjoja.
Ainekset
- 250 g vähärasvaista jauhelihaa
- 2 tl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 kananmunaa
- 200 g täysjyvänuudeleita
- 6 paksoinlehteä
- 2 cm:n pala inkivääriä
- 1 chili
- 1 l kanalientä
- 3 annospussia (á 18 g) misotahnaa
- 2 rkl sherryä tai miriniä
- 40 g tuoretta pinaattia
Lisäksi
- 1 kevätsipuli
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Murskaa sekaan valkosipulit, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Keitä munia 7 minuuttia. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa paksoinlehdet isohkoiksi paloiksi. Raasta inkivääri, silppua chili. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää inkivääri, chili, misotahna ja mirin tai sherry keittoon, kuumenna.
3. Jaa pinaatinlehdet, jauheliha, puolitetut kananmunat ja paksoi kulhoihin. Kauho päälle kuuma liemi. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Kurkkaa myös nämä herkulliset jauhelihakeitot:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous