20.3.2017

Jauheliha-misokeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Tästä keitosta saat rautaa. Tehosta sen imeytymistä syömällä jälkiruoaksi C-vitamiinipitoinen hedelmä tai marjoja.

Ainekset

250 g vähärasvaista jauhelihaa
2 tl öljyä
2 valkosipulinkynttä
2-3 kananmunaa
200 g täysjyvänuudeleita
6 paksoinlehteä
2 cm:n pala inkivääriä
1 chili
1 l kanalientä
3 annospussia (á 18 g) misotahnaa
2 rkl sherryä tai miriniä
40 g tuoretta pinaattia

Lisäksi

1 kevätsipuli
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Murskaa sekaan valkosipulit, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Keitä munia 7 minuuttia. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa paksoinlehdet isohkoiksi paloiksi. Raasta inkivääri, silppua chili. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää inkivääri, chili, misotahna ja mirin tai sherry keittoon, kuumenna.

3. Jaa pinaatinlehdet, jauheliha, puolitetut kananmunat ja paksoi kulhoihin. Kauho päälle kuuma liemi. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

Kurkkaa myös nämä herkulliset jauhelihakeitot:

marokkolainen_lihakeitto

Marokkolainen lihakeitto

paprika-jauhelihaminestrone

Paprika-jauhelihaminestrone

tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Kotiliesi.fi: Unkarilainen jauhelihagulassikeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi