Reseptit

Jauheliha-nachopelti

Nachovuoka onnistuu isolla pellillä, uunivuoassa tai annoksina uuninkestävillä lautasilla. Tämä herkullinen nachovuoka tehdään jauhelihasta. Kokeile maissilastujen sijaan ruissipsejä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nachovuoka:

  • 400 g jauhelihaa
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 chilipalko hienonnettuna
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl hienonnettua korianteria (tai lehtipersiljaa)
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 pss/pkt ruissipsejä tai -lastuja
  • 150 g cheddarjuustoraastetta
  • 1 dl jalapenoviipaleita
  • 1 kerä rapeaa salaattia

Viimeistelyyn:

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Nachovuoka eli nachopelti valmistuu  näin.

1. Ruskista jauheliha. Lisää valkosipuli ja chili. Lisää myös tomaattimurska, suola, mustapippuri, hunaja ja korianteri. Sekoita ja lisää myös limetin mehu. Anna hautua noin 15 minuuttia.

2. Kokoa nachovuoka. Kaada ruissipsit/ -lastut leivinpaperilla peitetylle pellille tai laakeaan uunivuokaan. Lusikoi päälle jauhelihakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste ja jalapenoviipaleet.

3. Gratinoi nachopelti 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Suikaloi salaatti ja ripottele se ja korianteri ruoan pinnalle. Tarjoa nachovuoka heti esimerkiksi guacamolen kanssa.

Katso myös: Rapu-mangonachot

Katso myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

X