Reseptit

Jauheliha-nachopelti

10.3.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Jauheliha-nachot voi tehdä isolle pellille, uunivuokaan tai annoksiksi uuninkestäville lautasille. Kokeile maissilastujen sijaan ruissipsejä.

Ainekset

Jauheliha-nachopelti:

400 g jauhelihaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 chilipalko hienonnettuna
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 dl hienonnettua korianteria (tai lehtipersiljaa)
1/2 limetin mehu
1 pss/pkt ruissipsejä tai -lastuja
150 g cheddarjuustoraastetta
1 dl jalapenoviipaleita
1 kerä rapeaa salaattia

Viimeistelyyn:

tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha. Lisää valkosipuli ja chili. Lisää myös tomaattimurska, suola, mustapippuri, hunaja ja korianteri. Sekoita ja lisää myös limetin mehu. Anna hautua noin 15 minuuttia.

2. Kaada ruissipsit/ -lastut leivinpaperilla peitetylle pellille tai laakeaan uunivuokaan. Lusikoi päälle jauhelihakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste ja jalapenoviipaleet.

3. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Suikaloi salaatti ja ripottele se ja korianteri ruoan pinnalle. Tarjoa heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme