Jauheliha-perunasoselaatikko
Jauheliha-perunasosevuoasta loihditaan fiini sunnuntaipäivän ateria parmesaanijuustolla ja paahdetulla pekonilla.
Ainekset
Jauheliha-perunasoselaatikko
- 1 kg jauhoisia perunoita
- vettä
- suolaa
- 1 1/2 dl kuumaa maitoa (noin)
- 1 kananmuna
- 150 g parmesaania raastettuna
Jauhelihakastike:
- 1 pkt pekonia
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk (400g) tomaattimurskaa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
- 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa (noin)
- mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Jauheliha-perunasoselaatikko valmistuu näin:
Jauheliha-perunasoselaatikko muuntuu välimerelliseksi tomaatin ja tuoreen rosmariinin avulla. Parmesaanijuusto viimeistelee laatikon meheväksi.
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Murskaa perunoita puukauhalla ja lisää joukkoon suolaa sekä puolet kuumasta maidosta. Vatkaa muusi tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää maitoa niin, että saat notkean mutta vielä paksuhkon muusin. Tarkista maku. Jätä muusi jäähtymään hetkeksi.
2. Suikaloi pekoni ja laita se isolle paistinpannulle ruskistumaan. Lisää jauheliha ja ruskista se pekonin rasvassa. Lisää myös sipulit ja anna niiden pehmentyä. Lisää loput jauhelihakastikkeen ainekset ja hauduta kastiketta keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta pannu liedeltä.
3. Sekoita hieman jäähtyneeseen muusiin kananmuna ja reilu puolet parmesaaniraasteesta. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja lusikoi vuokaan ensin puolet muusista. Lisää päälle jauhelihakastike ja pinnalle loput muusista. Ripottele pinnalle jäljellä oleva juustoraaste.
4. Paista jauheliha-perunasoselaatikkoa 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Katso myös: 6 nopeaa ja maukasta jauheliharuokaa lapsiperheelle
Katso myös Kotiliesi.fi: Jauheliha-peruna-papuvuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous