Reseptit 18.3.2014

Jauheliha-perunasoselaatikko

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Jauheliha-perunasosevuoasta loihditaan fiini sunnuntaipäivän ateria parmesaanijuustolla ja paahdetulla pekonilla.

Ainekset

Perunamuusi

1 kg jauhoisia perunoita
vettä
suolaa
1.5 dl kuumaa maitoa (noin)
1 kananmuna
150 g parmesaania raastettuna

Jauhelihakastike:

1 pkt pekonia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl vettä
1 tl suolaa (noin)
mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Jauhelihaperunasoselaatikko muuntuu välimerelliseksi tomaatin ja tuoreen rosmariinin avulla. Parmesaanijuusto viimeistelee laatikon meheväksi.

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Murskaa perunoita puukauhalla ja lisää joukkoon suolaa sekä puolet kuumasta maidosta. Vatkaa muusi tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää maitoa niin, että saat notkean mutta vielä paksuhkon muusin. Tarkista maku. Jätä muusi jäähtymään hetkeksi.
2. Suikaloi pekoni ja laita se isolle paistinpannulle ruskistumaan. Lisää jauheliha ja ruskista se pekonin rasvassa. Lisää myös sipulit ja anna niiden pehmentyä. Lisää loput  jauhelihakastikkeen ainekset ja hauduta kastiketta keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta pannu liedeltä.
3. Sekoita hieman jäähtyneeseen muusiin kananmuna ja reilu puolet parmesaaniraasteesta. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja lusikoi vuokaan ensin puolet muusista. Lisää päälle jauhelihakastike ja pinnalle loput muusista. Ripottele pinnalle jäljellä oleva juustoraaste.
4. Paista jauheliha-perunasoselaatikkoa 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi