Reseptit

Jauheliha-punajuuripiirakka

Käytä satokauden punajuuret herkulliseen jauheliha-punajuuripiirakkaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna

täyte:

  • 4-5 keskikokoista punajuurta
  • tilkka kasvislientä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • 250 g jauhelihaa
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku hienonnettua basilikaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 munaa
  • 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme sipulia)

Valmistusohje

1. Nypi rasva ja sämpyläjauholeivinjauheseos murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjaan ja reunoille.
2. Kuori ja raasta punajuuret. Kumoa raaste kattilaan. Lisää kasvisliemi, viinietikka, sokeri ja ripaus suolaa. Hauduta noin 15 minuuttia.
3. Ruskista jauheliha, punasipuli ja valkosipuli paistinpannussa. Mausta seos basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita punajuuriraaste joukkoon.
4. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään. Kaada seos muiden täyteaineiden joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Paista piirakkaa 175 asteen  uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

X