Jauheliha-punajuuripiirakka
Käytä satokauden punajuuret herkulliseen jauheliha-punajuuripiirakkaan.
Ainekset
Taikina:
- 125 g voita tai margariinia
- 3 dl sämpyläjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
täyte:
- 4-5 keskikokoista punajuurta
- tilkka kasvislientä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- suolaa
- 250 g jauhelihaa
- 1 hienonnettu punasipuli
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 ruukku hienonnettua basilikaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 3 munaa
- 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme sipulia)
Valmistusohje
1. Nypi rasva ja sämpyläjauholeivinjauheseos murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjaan ja reunoille.
2. Kuori ja raasta punajuuret. Kumoa raaste kattilaan. Lisää kasvisliemi, viinietikka, sokeri ja ripaus suolaa. Hauduta noin 15 minuuttia.
3. Ruskista jauheliha, punasipuli ja valkosipuli paistinpannussa. Mausta seos basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita punajuuriraaste joukkoon.
4. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään. Kaada seos muiden täyteaineiden joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Paista piirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous