Reseptit

Jauheliha-sienipihvit

Tarjoa pihvit paistettujen sipulirenkaiden (ja sienten), peruna-juuressoseen, keitettyjen kasvisten ja salaatin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • noin ½ l tuoreita sieniä (suppilovahveroita tai viljeltyjä sieniä)
  • tai 2 dl ryöpättyjä rouskuja tai liotettuja suolasieniä
  • tilkka öljyä
  • 2 keitettyä perunaa
  • 100 g tuorejuustoa (kantarelli)
  • 400 g jauhelihaa
  • hienonnettua persiljaa
  • hienonnettua basilikaa
  • ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Jauheliha-sienipihvit tehdään näin:

Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele tuoreet sienet tai hienonna ryöpätyt rouskut tai liotetut suolasienet.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja sienet. Hauduta niitä silloin tällöin sekoittaen muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmennyt ja sienistä on haihtunut neste.

Kuori ja raasta perunat. Sekoita vähän jäähtynyt sipuli-sieniseos, perunaraaste, tuorejuusto sekä hienonnettu persilja ja basilika jauhelihan joukkoon. Mausta taikina maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Tee taikinasta kostutetuin tai öljytyin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

Paista pihvejä 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Voit kääntää jauheliha-sienipihvit kerran paistamisen aikana.

Saatat pitää myös grillatuista mozzarella-jauhelihapihveistä, pitaleivän kanssa maistuvista jauheliha-fetapihveistä tai Lindtrömin pihveistä kapristen kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtipihvi valmistuu jauhelihasta – katso helpot niksit ja tee herkullinen pihvi

X