Jauhelihaneliöt
Jauhelihaneliöt maistuvat suolaisen nälkään tai vaikkapa iltapalaksi. Pinnalle ripotellut seesaminsiemenet antavat neliöihin pähkinäistä makua.
Ainekset
Taikina:
- 2 ½ dl maitoa
- 1/4 palaa hiivaa
- ripaus mineraalisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 7 dl hiivaleipäjauhoja
- 125 g voita tai margariinia
täyte:
- 1 sipuli
- 250 g jauhelihaa
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- hienonnettua tuoretta basilikaa tai persiljaa
- 2 keitettyä munaa
- 2 dl keitettyä riisiä
voiteluun:
- munaa
pinnalle:
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mineraalisuola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna taikina kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi. Tee sillä aikaa täyte.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää jauheliha pienissä erissä pannuun ruskistumaan. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.
Kuori ja hienonna munat. Sekoita munat ja keitetty riisi muiden täyteaineiden joukkoon.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen pala pellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
Merkitse levyyn taikinapyörällä neliöt (8 x 8 cm). Nosta kunkin neliön keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä.
Kauli loput taikinasta kanneksi ja nosta kansilevy täytteen päälle.Painele kansilevy kämmensyrjällä täytteiden välistä pohjalevyyn kiinni. Leikkaa piirakka taikinapyörällä neliöiksi.
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista piirakkaneliöitä 175 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia. Irrota neliöt toisistaan vastapaistettuina.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous