Reseptit

Jauhelihanyytit

27.2.2014 Teksti: Mari Harjula

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

25 g hiivaa
2.5 dl maitoa
1 muna
50 g maitorahkaa
1 tl suolaa
0.8 tl paprikajauhetta
7-8 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

jauhelihatäyte:

200 g jauhelihaa
1 pieni sipuli tai pieni pala purjoa
1 rkl öljyä
2-3 rkl tomaattipyreetä
2 tl pizzamaustetta tai oreganoa
0.5 tl suolaa
1 nippu ruohosipulia
mustapippuria

voiteluun:

1 muna

pinnalle:

unikonsiemeniä

Valmistusohje

Jauhelihanyytit maistuvat varmasti myös perheen pienimmille ja ovat kiva suolainen tarjottava vaikka synttärijuhliin.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, rahka ja mausteet.

2. Nypi rasva ja jauhot sekaisin ja kaada maitoseos joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti paistinpannulla. Lisää tomaattipyree ja muut mausteet.

4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, jaa se kahtia ja kauli molemmista paloista ohut (3–4 mm) levy. Laita toisen levyn päälle sopivin välimatkoin noin 2 tl jauhelihatäytettä. Voitele taikinalevy täytekasojen ympäriltä. Nosta toinen levy päälle ja painele se tiiviisti täytekasojen päälle ja ympärille. Pistele taikinaa täytteiden kohdalta, ettei väliin jää ilmakuplia.

5. Ota esim. piparimuotilla taikinasta paloja siten, että täytekasa on muotin keskellä. Nosta nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Painele reunat vielä tiiviisti kiinni, voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.

6. Anna kohota hetken ja paista uunissa 200–225 asteessa noin 10–12 minuuttia.

Kuva: Colourbox

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi