Reseptit

Jauheliharagu

3.8.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Jauheliharagu on italialaiseen tapaan valmistettu jauhelihakastike, joka sopii mainiosti pastan kanssa tarjoiltavaksi! Kruunaa ateria basilikalla tai oreganolla.

Ainekset

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pala sellerinvartta
1 porkkana
400 g jauhelihaa
2–3 tölkkiä paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
tuoreyrttejä maun mukaan (basilikaa, timjamia, oreganoa)

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää soffrito eli hienonnetut kasvikset. Kuullota niitä tovi. Lisää jauheliha ja ruskista sitä, kunnes neste on haihtunut. Lisää viini ja anna sen haihtua. Lisää tomaattisäilykkeet ja mausteet.

2. Keitä kastiketta hiljalleen pari tuntia. Lisää vettä välillä, mikäli kastike uhkaa kuivua.

3. Silppua hauduttamisen loppupuolella kastikkeeseen timjaminlehtiä. Jos käytät basilikaa tai oreganoa, lisää ne vasta valmiiseen kastikkeeseen.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme