Reseptit

Jauheliharagu

Jauheliharagu on italialaiseen tapaan valmistettu jauhelihakastike, joka sopii mainiosti pastan kanssa tarjoiltavaksi! Kruunaa ateria basilikalla tai oreganolla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jauheliharagu:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pala sellerinvartta
  • 1 porkkana
  • 400 g jauhelihaa
  • 2–3 tölkkiä paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • 1 dl punaviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • tuoreyrttejä maun mukaan (basilikaa, timjamia, oreganoa)

Valmistusohje

Jauheliharagu  valmistuu helposti näin.

1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää soffrito eli hienonnetut kasvikset. Kuullota niitä tovi. Lisää jauheliha ja ruskista sitä, kunnes neste on haihtunut. Lisää viini ja anna sen haihtua. Lisää tomaattisäilykkeet ja mausteet.

2. Keitä kastiketta hiljalleen pari tuntia. Lisää vettä välillä, mikäli jauheliharagu uhkaa kuivua.

3. Silppua hauduttamisen loppupuolella kastikkeeseen timjaminlehtiä. Jos käytät basilikaa tai oreganoa, lisää ne vasta valmiiseen kastikkeeseen.

4. Tarjoa jauheliharagu spagetin tai lempipastasi ja parmesaaniraasteen kanssa.

Vinkki: Näin järjestät italialaisen illan, italialainen menu ystäville

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä jauhelihasta?

 

X