1.4.2014

Jauhelihatournedos ja chiliaioli

Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Ainekset

Murekepihvit:

1 kg jauhelihaa
4 kananmunaa
2 1/2 dl ruoanvalmistuskermaa
250 g Koskenlaskijan paprikajuustoa
(vähän perunajauhoja)
tacomaustetta
1 pkt pekonia

Aioli:

2 dl majoneesia
3 valkosipulinkynttä
1 dl ranskankermaa
2 tl Sambal oelek -kastiketta

Juurekset:

4 isoa perunaa
4 isoa porkkanaa
1/2 lanttua
1 rkl siirappia
voita

Valmistusohje

Jauhelihatournedos ja chiliaioli tarjotaan siirapilla maustettujen juuresten kanssa. 

Sekoita jauheliha, kananmunat, kerma, raastettu tai pieniksi paloiteltu juusto ja tacomauste. Siteeksi voit lisätä perunajauhoja. Hiero murekeseos tasaiseksi ja anna olla. Tarkista maku paistamalla seoksesta pieni maistiaispihvi. Muotoile suurehkoja pihvejä ja paista ne molemmin puolin.Paista pekoni rapeaksi ja käytä myöhemmin pihvien koristeeksi.

Valmista aioli sekoittamalla majoneesiin puristetut valkosipulinkynnet, ranskankerma ja Sambal oelek. Pidä viileässä.

Pese juurekset kunnolla. Kesäkasviksia ei tarvitse kuoria. Leikkaa juurekset puikoiksi tai lohkoiksi. Keitä lohkottua lanttua ensin erikseen ja lisää se sitten kypsymään perunoiden ja porkkanoiden joukkoon. Älä keitä juureksia aivan kypsiksi. Kaada vesi pois, lisää nokare voita ja vähän siirappia. Tarjoa kuumina.

Vinkki: vaihtele lisukkeena tarjottavia juureksia ja vihanneksia. Alkukesästä maistuvat lisäkkeeksi kyssäkaali, varhaisporkkanat, varhaissipulit, tomaatit ja uudet perunat.

Ohje: Diana Lindström

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi