Jauhelihavartaat
Kesäiltojen huikopalaksi sopivat hyvin jauhelihavartaat. Ne voidaan kypsentää niin uunissa kuin grillissäkin.
Ainekset
- 400 g broilerin tai naudan jauhelihaa (rasvaa max 10 %)
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 muna
- 1/2 dl spelttijauhoja
- 1/2 nippu persiljaa
- 1-2 rkl makeaa chilikastiketta
- ripaus mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1-2 tl kuivattua yrttisekoitusta tai muutama oksa tuoretta timjamia
- grillaus- tai bambutikkuja
voiteluun:
- 3 rkl grillauskastiketta (esim. HP)
Valmistusohje
Tarjoa jauhelihavartaat kaalisalaatin kera.
1. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika. Kuullota kevyesti pannulla sipuli ja murskattu valkosipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon muna, spelttijauho, sipulit, kuutioitu paprika, hienonnettu persilja, chilikastike, suola, pippuri ja yrttisekoitus. Vaivaa massa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia jääkaapissa.
2. Muotoile leivinpaperille taikinasta öljytyin käsin pieniä pitkulaisia pihvejä. Voit myös tehdä taikinasta lihapullia. Pujota bambutikut pihvien tai pullien sisään. Kypsennä jauhelihavartaita uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 15–20 minuuttia. Voit halutessasi myös kypsentää jauhelihavartaat grillaamalla. Paista kuumalla grillillä noin 8 minuuttia, parin minuutin välein käännellen. Voitele jauhelihavartaita kypsymisen aikana grillauskastikkeella. Tarjoa kaalisalaatin kanssa.
Vinkki: Pujota pihvien läpi kaksi varrasta, jolloin pihvit pysyvät tukevasti ja niitä on helpompi nostella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous