Reseptit

Jauhelihavartaat

Kesäiltojen huikopalaksi sopivat hyvin jauhelihavartaat. Ne voidaan kypsentää niin uunissa kuin grillissäkin.

Teksti:
Leena Valta

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerin tai naudan jauhelihaa (rasvaa max 10 %)
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 muna
  • 1/2 dl spelttijauhoja
  • 1/2 nippu persiljaa
  • 1-2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ripaus mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1-2 tl kuivattua yrttisekoitusta tai muutama oksa tuoretta timjamia
  • grillaus- tai bambutikkuja

voiteluun:

  • 3 rkl grillauskastiketta (esim. HP)

Valmistusohje

Tarjoa jauhelihavartaat kaalisalaatin kera.

1. Hienonna sipulit ja kuutioi pap­rika. Kuullota kevyesti pannulla sipuli ja murskattu valkosipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon muna, spelttijauho, sipulit, kuutioitu paprika, hienonnettu persilja, chilikastike, suola, pippuri ja yrttisekoitus. Vaivaa massa ta­saiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia jääkaapissa.

2. Muotoile leivinpaperille taiki­nasta öljytyin käsin pieniä pitku­laisia pihvejä. Voit myös tehdä taikinasta lihapullia. Pujota bambutikut pihvien tai pullien sisään. Kypsennä jauhelihavartaita uunissa pellillä leivinpaperin pääl­lä 200 asteessa 15–20 minuuttia. Voit halutessasi myös kypsentää jauhelihavartaat grillaamalla. Paista kuu­malla grillillä noin 8 minuuttia, parin minuutin välein käännellen. Voitele jauhelihavartaita kypsymisen aika­na grillauskastikkeella. Tarjoa kaalisalaatin kanssa.

Vinkki: Pujota pihvien läpi kaksi varrasta, jolloin pihvit pysyvät tukevasti ja niitä on helpompi nostella.

X