Mainos Reseptit

Jauhoputti ja luumusuu: Pippurikakku

2.12.2015 Teksti: Jauhoputti ja luumusuu

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

250 g kuivattuja taateleita
2 dl vettä
200 g pehmeää voita
2 munaa
0.5 dl Dansukker tummaa muscovadosokeria
2 dl Dansukker ruokokidesokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
4.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1-1,5 tl mustapippuria jauhettuna
0.5 tl maustepippuria jauhettuna
2 tl roseepippuria rouhittuna
1 tl viherpippuria rouhittuna

kuorrutus:

1 kananmunan valkuainen
1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
2 dl tomusokeria
30 g pehmeää voita
(elintarvikeväriä)
roseepippuria rouheena

Valmistusohje

Pilko taatelit ja keitä ne hiljalleen kypsäksi veden kanssa kattilassa n. 15 min. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa jäähtyneet taatelit ja pehmeä voi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen. Lisää turkinjugurtti sekä lopuksi kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista uunin alatasolla kuivakakkuvuuassa 175 asteessa noin tunti. Peitä kakku foliolla tarvittaessa loppuvaiheessa, jotta se ei ruskistu liikaa.

Valmista jäähtyneen kakun päälle kuorrute. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon siirappi. Vatkaa seosta ja lisää vähitellen tomusokeri. Lisää vielä pehmeä voi ja vatkaa tasaiseksi. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele rouhitulla roseepippurilla. Nauti kahvin (ja konjakin) sekä makean seuran kera!

Jauhoputti ja luumuusuu-blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *