Reseptit

Jauhoton suklaa-kahvikakku

Suklaa-kahvikakkuun ei käytetä lainkaan jauhoja. Täyteläisen kakun seuraksi sopii pehmeä vaniljajäätelö ja kupillinen espressoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaa-kahvikakku:

  • 170 g tummaa suklaata (70 %)
  • 125 g voita
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • 3 tl pikaespressojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 isoa tai neljä pientä kananmunaa
  • 1 dl kaakaojauhetta

Kuorrute:

  • 25 g voita
  • 1 tl espressojauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 190-asteiseksi. Peitä halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.

2. Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna 1 minuutti kerrallaan täydellä teholla välillä sekoittaen, kunnes seos on täysin sulanut.

3. Lisää sokeri, suola, espressojauhe ja vaniljasokeri voi-suklaaseokseen. Lisää sitten munat hyvin vatkaten. Siivilöi lopuksi kaakaojauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä haaleaksi ja irrota se vuoasta.

5. Valmista kuorrute. Sulata voi, lisää espressojauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe. Valuta kuorrutteesta raidat kakun päälle. Koristele halutessasi sokerikuulilla tai kahvipavuilla.

X