Reseptit 28.3.2016

Jogurtti-appelsiinimousse

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kuohkean jogurttimoussen pinnalla on kirpeän makeaa sitruskreemiä.

Ainekset

2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
11/2 dl tomusokeria
4 dl turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1 (veri)appelsiinin raastettu kuori
2 valkuaista
2 rkl sitruunamehua

Appelsiinikreemi

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 ison (veri)appelsiinin mehu
2 keltuaista
3 rkl tomusokeria
1 tl perunajauhoja
25 g voita

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja 1 dl tomusokeria vaahdoksi. Mausta jogurtti vaniljasokerilla ja raastetulla appelsiinin kuorella. Kääntele jogurtin joukkoon kermavaahto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa vielä hetki.

2. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa seos annosmaljoihin ja pane hyytymään jääkaappiin.

3. Raasta sitruunasta kuori. Puserra mehut appelsiinista ja sitruunasta. Kaada mehut pieneen kattilaan. Lisää keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Nosta kattila pois levyltä ja lisää voi nokareina. Anna kreemin jäähtyä ja lusikoi se mousseannosten pinnalle. Koristele esimerkiksi appelsiiniviipaleilla ja pähkinärouheella.

Katso myös:
Sitruunatiramisu, Ruoka.fi
Helppo appelsiini-kookosrahka, Ruoka.fi
Raikas limettijuustokakku, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi