Reseptit

Jogurtti-granolajäätelöpuikot

Jogurttijäätelöpuikoissa yhdistyy jälkiruoka ja aamupala. Kerrosta jäätelöpuikkomuotteihin vuorotellen jogurttijäätelöä, marjoja ja granolaa.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Otavamedia

Jogurttijäätelöpuikoissa yhdistyy jälkiruoka ja aamupala. Kerrosta jäätelöpuikkomuotteihin vuorotellen jogurttijäätelöä, marjoja ja granolaa.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jogurtti-granolajäätelöpuikot:

  • 1 1/2 dl mansikoita
  • 1 1/2 dl vadelmia
  • 3 dl mustikoita
  • 9 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 dl maitoa
  • hunajaa maun mukaan
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 2 dl granolaa

Valmistusohje

1. Laita kattilaan mansikat ja vadelmat. Anna niiden kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä mustikoita eri kattiassa noin 10 minuuttia.

2. Anna marjaseosten jäähtyä. Sekoita kulhossa jogurtti, maito, hunaja ja siirappi. Maista seosta ja tarkista, onko hunajaa riittävästi. Jos et pidä hunajasta tai tarjoat jätskejä pienille lapsille, hunajan voi jättää myös pois.

3. Lusikoi jäätelömuottien pohjalle ensin 2 rkl jogurttia, sitten 1 rkl granolaa, 1–2 rkl marjaseoksia ja täytä lopuksi jogurtilla. Laita jäätelötikut pakastimeen noin neljäksi tunniksi. Irrota jätskit muoteista lämpimän veden alla.

X