Reseptit

Jogurttimousse ja marjakastike

Pakaste­marjoista tehty kastike kruunaa jogurttimoussen.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 liivatetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kuohu­- tai vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 250 g pakastemarjoja
  • 2 rkl vettä
  • noin 2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pane marjat, sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 1–2 minuuttia. Jauha marjat kastikkeeksi sauvasekoittimella. Jäähdytä kastike.

2. Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele jogurtti kermavaahtoon. Puserra liivatteet vedestä ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateliuoksen jäähtyä hetki ja lisää se jogurtti-kermaseokseen ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen.

3. Jaa mousseseos jälkiruokamaljoihin tai laseihin. Lusikoi päälle kastiketta. Lisää halutessasi koristeeksi kokonaisia marjoja.

Pehmeät mousset sulavat suuhun:

Limoncello_mousse
© Jukka Pakarinen

Limoncello-mousse

Karpalo-valkosuklaamousse

Karpalo-valkosuklaamousse

Parhaat avokado-reseptit

Avokadomousse

Kotiliesi.fi: Valkoinen mousse

X