24.5.2017

Jogurttimousse ja marjakastike

Teksti: taina Salovaara Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Pakaste­marjoista tehty kastike kruunaa jogurttimoussen.

Ainekset

3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 dl kuohu­- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
4 dl turkkilaista jogurttia
250 g pakastemarjoja
2 rkl vettä
noin 2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pane marjat, sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 1–2 minuuttia. Jauha marjat kastikkeeksi sauvasekoittimella. Jäähdytä kastike.

2. Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele jogurtti kermavaahtoon. Puserra liivatteet vedestä ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateliuoksen jäähtyä hetki ja lisää se jogurtti-kermaseokseen ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen.

3. Jaa mousseseos jälkiruokamaljoihin tai laseihin. Lusikoi päälle kastiketta. Lisää halutessasi koristeeksi kokonaisia marjoja.

Pehmeät mousset sulavat suuhun:

Limoncello_mousse

Limoncello-mousse

Karpalo-valkosuklaamousse

Karpalo-valkosuklaamousse

Parhaat avokado-reseptit

Avokadomousse

Kotiliesi.fi: Valkoinen mousse

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi