Jogurttimousse ja marjakastike
Pakastemarjoista tehty kastike kruunaa jogurttimoussen.
Ainekset
- 3 liivatetta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 4 dl turkkilaista jogurttia
- 250 g pakastemarjoja
- 2 rkl vettä
- noin 2 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pane marjat, sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 1–2 minuuttia. Jauha marjat kastikkeeksi sauvasekoittimella. Jäähdytä kastike.
2. Vatkaa kerma sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele jogurtti kermavaahtoon. Puserra liivatteet vedestä ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateliuoksen jäähtyä hetki ja lisää se jogurtti-kermaseokseen ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen.
3. Jaa mousseseos jälkiruokamaljoihin tai laseihin. Lusikoi päälle kastiketta. Lisää halutessasi koristeeksi kokonaisia marjoja.
Pehmeät mousset sulavat suuhun:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous