Reseptit

Jogurttipannacotta ja marinoituja mandariineja

Raikas jogurttipannacotta saa lisämakua marinoiduista mandariineista.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 3 dl luomuvaniljajogurttia

Rommimarinoidut mandariinit:

  • 3 mandariinia
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 1 kanelitanko
  • 4 rkl tomusokeria
  • 1-2 rkl rommia

Valmistusohje

 

  1. Nosta liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa maito kiehumispisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Lisää sokeri ja sulata maidon joukkoon liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet.
  2. Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Annostele jogurttiseos tarjoilulaseihin ja peitä annokset kelmulla. Nosta viileään hyytymään muutamaksi tunniksi.
  3. Kuori ja paloittele mandariinit. Poista kaikki mahdollinen valkoinen osa. Nosta kattilaan appelsiinimehu, kanelitanko ja tomusokeri. Kiehauta ainekset ja nosta joukkoon mandariinit. Siirrä kattila syrjään ja anna mandariinien maustua tunnin ajan.
  4. Poista kanelitanko ja mausta liemi rommilla makusi mukaan. Nostele jälkiruokien pinnalle mandariineja sekä lientä.

Vinkki: voit marinoida mandariinien sijaan myös klementiinejä, satsumia tai muita sitrushedelmiä kuten vaikkapa appelsiineja. Klementiinit ja satsumat eroavat mandariineista mm. siinä, ettei niissä juurikaan ole siemeniä.

X