Jogurttisorbetti
Itse tehty jogurttisorbetti maistuu taivaalliselta makean marengin kera. Aprikoosi ja sitruslikööri tuovat jälkiruokaan makua.
Ainekset
Jogurttisorbetti
- 1 prk säilykeaprikoosia sokeriliemessä
- 1 sitruunan mehu
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 3 dl tomusokeria
- 1/2 dl sitruslikööriä
- 3 kananmunan valkuaista
Marengit
- 4 valkuaista
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl hienoa sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 tl omenaviinietikkaa
Valmistusohje
Jogurttisorbetti tehdään helposti näin:
1. Valmista sorbetti. Mittaa kaikki muut aineet paitsi valkuaiset tehosekoittimeen ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto seokseen.
3. Kaada massa kulhoon tai vuokaan ja laita pakastimeen. Sekoittele sorbettia muutaman kerran ensimmäisen 1-2 tunnin aikana.
4. Jäädytä sorbettia yön yli ja ota se sulamaan noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
5. Marengit voi myös valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa.
6. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
7. Lusikoi massasta pieniä kekoja leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Painele keot pyöreiksi ’pesiksi’, joiden keskelle jää pieni syvennys.
8. Paista 110-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu.
9. Jäähdytä ja nosta pohjat lautasille. Laita pohjalle ensin lusikallinen aprikoosihilloa ja pyöritä päälle sorbettipallo.
10. Koristele jogurttisorbetti mintulla ja tarjoa heti.
Katso myös: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty jäätelö – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit kotijäätelön tekoon
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous