
Jokirapuraviolit, pinaattia ja sitruuna-voikastiketta
Kauden raviolit täytetään jokiravuilla ja paahdetuilla maissinjyvillä. Tarjoile keitetyt raviolit sitruuna-voikastikkeen ja parmesaanilastujen kera.
Ainekset
Pastataikina
- 3 1/2 dl durumvehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 munaa
- 3 keltuaista
- 2 tl oliiviöljyä
Täyte
- 2 maissintähkää
- 1 rkl voita
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa ja mustapippuria
- 1 salottisipuli
- 1 rkl voita
- 500 g kuorittuja jokirapuja
Sitruuna-voikastike
- 200 g tuoretta pinaattia
- 100 g voita
- 1 sitruunan mehu
- 1/2 dl valkoviiniä
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja suola tehosekoittimessa. Lisää munat, keltuaiset ja öljy ja sekoita ryynimäiseksi. Kaada työlaudalle ja vaivaa 10 minuuttia kimmoisaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunti.
2. Sivele maissien pinta voilla ja murskatulla valkosipulilla, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Leikkaa maissinjyvät irti ja aja tahnaksi tehosekoittimessa. Kuullota hienonnettu sipuli voissa, lisää ne maissitahnaan, samoin kuin hieman hienonnetut ravut.
3. Kaulitse tai aja pastakoneella taikinasta kaksi ohutta levyä. Nostele täytteestä pieniä nokareita toiselle levylle tasaisin välimatkoin. Aseta toinen levy päälle ja painele taikinat toisiinsa kiinni täytekumpujen ympäriltä. Leikkaa neliön muotoisiksi ravioleiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia.
4. Valmista kastike. Poista pinaateista varret ja ryöppää nopeasti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Nosta pinaatit jäillä viilennettyyn veteen, jotta väri säilyy kauniin vihreänä. Hienonna pinaatteja hieman. Sulata voi pannulla ja lisää muut kastikeainekset joukkoon. Sekoita pinaatti kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitetyt raviolit sitruuna-voikastikkeen ja parmesaanilastujen kera.
Ohje: Piia Luoto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous