Jokirapusahramirisotto
Ainekset
- 4 keitettyä jokirapua
- 1 salottisipuli
- pala fenkolia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl risottoriisiä
- 2 dl vaaleaa kanalientä
- 1 dl hummeri- tai rapulientä
- hyppysellinen sahramia
- sitruunan mehua ja vähän kuorta
- hienonnettua yrttejä (rucolaa, basilikaa, timjamia ja oreganoa)
Valmistusohje
Irrota ravuista liha. Kuullota silputtua sipulia ja fenkolia hetki öljyssä. Lisää riisi ja anna senkin kuullottua. Kuumenna liemet ja lisää niiden joukkoon sahrami. Lisää liemi vähän kerrallaan riisin joukkoon hyvin sekoittaen.
Anna liemen aina imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan erän. Anna kiehua, kunnes riisi on melkein kypsää. Mausta sitruunalla ja yrteillä. Anna tekeytyä hetki.
Vinkki: Tarjoa jokirapusahramirisoton kanssa yrteillä ja parmesaanilla kuorrutettua hummeria.
Ohje: Helmi Cateringin vetäjät, Mari Lilja, Matti Marttinen ja Kaisa Nieminen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous