Reseptit

Jokiravunpyrstösalaatti

Jokiravunpyrstösalaatti on helppotekoinen ja kaunis alkuruoka, joka sopii myös keskiyön suolapalaksi leivän kanssa tarjottuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jokiravunpyrstösalaatti:

  • 1 prk (370 g) jokiravunpyrstöjä

Marinadi:

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl mustapippria

Salaattiin:

  • 1 pitaija
  • 1 avokado
  • 1 rasia vuonankaalia

Kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
  • ripaus chiliä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valuta ravut suolaliemestä.

2. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele se ravunpyrstöihin.Annamaustua1/2tuntia.

3. Kuori pitaija ja avokado. Kuutioi hedelmät.

4. Sekoita kastikeainekset keskenään.

5. Jaa vuonankaali, hedelmäpalat ja ravunpyrstöt lautasille. Tarjoa kastike erikseen.

X