Mainos Reseptit

Jokkerin ruokatorvi: Friggs riisikakku ja guacamolea

10.2.2016 Teksti: Jokkerin ruokatorvi Kuvat: Jokkerin ruokatorvi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Friggs Hampunsiemen & mustapippuri –riisikakkuja

Guacamole

3 kypsää avokadoa
2 limen mehut
5–6 kypsää kirsikkatomaattia
1 tuore punainen chili, siemenet poistettuna
1 nippu korianteria
1 pieni keltainen sipuli
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohje

1. Silppua sipuli, tomaatit, korianteri ja chili. Kippaa sekaan oliiviöljy ja limen mehu. Puolita avokadot ja poista siemenet. Raavi sisus avokadoista rikki haarukalla ja lusikoi lopulta kaikki sisukset kulhoon. Jos avokadot olivat riittävän kypsiä, ei tarvita kuin lievää liikutusta, niin kaikki on ihanasti sekaisin.

2. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku ja laita kelmun alle jääkaappiin tasaantumaan, jos maltat. Chilin määrää voit säädellä makusi mukaan. Tällä ohjeella eivät vielä lieskat lennä suusta. Tosin chilien vahvuus voi vaihdella todella paljon.

3. Lusikoi riisikakuille ja nauti!

Jokkerin ruokatorvi  –blogi osallistuu Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.