Reseptit

Joulubrownie

Joulubrownie sopii hyvin jouluiseksi ruokalahjaksi tai myytäväksi joulumyyjäisiin. Hedelmä- ja pähkinäsattumat tuovat joulun maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Joulubrownie

  • 300 g voita
  • 6 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 150 g kuivattuja hedelmiä (viikunoita, aprikoosia ja taateleita)
  • 100 g manteleita tai pähkinöitä rouhittuina

Koristeluun

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Joulubrownie leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen puuhaarukalla sekoittaen.

3. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.

4. Kääntele taikinaan lopuksi hienonnetut kuivatut hedelmät ja pähkinät.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan.

6. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

7. Jäähdytä joulubrownie hyvin, ripottele pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja leikkaa sitten paloiksi.

Katso myös: Libanonilaiset browniet

Katso myös Kotiliesi.fi: Piparkakkubrownie

X