Joulubrownie
Joulubrownie sopii hyvin jouluiseksi ruokalahjaksi tai myytäväksi joulumyyjäisiin. Hedelmä- ja pähkinäsattumat tuovat joulun maun.
Ainekset
Joulubrownie
- 300 g voita
- 6 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 dl kaakaojauhetta
- 4 kananmunaa
- 150 g kuivattuja hedelmiä (viikunoita, aprikoosia ja taateleita)
- 100 g manteleita tai pähkinöitä rouhittuina
Koristeluun
- tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
Joulubrownie leivotaan helposti näin:
1. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen puuhaarukalla sekoittaen.
3. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
4. Kääntele taikinaan lopuksi hienonnetut kuivatut hedelmät ja pähkinät.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan.
6. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
7. Jäähdytä joulubrownie hyvin, ripottele pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja leikkaa sitten paloiksi.
Katso myös: Libanonilaiset browniet
Katso myös Kotiliesi.fi: Piparkakkubrownie
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous