Jouluhalko eli Bûche de Noël
Jouluhalko eli Bûche de Noël on herkku, jossa yhdistyvät suklaan ja omenan makumaailmat.
Ainekset
Jouluhalko
- 4 keltuaista
- 75 g tomusokeria
- 3 valkuaista
- 75 g vehnäjauhoja
- 25 g jäähtynyttä voisulaa
Täyte
- omenahilloa
Kuorrutus
- 200 g tummaa suklaata
- 1 dl kermaa
koristeeksi
- viinimarjaterttuja
- mahonian lehtiä
Valmistusohje
Ranskalainen jouluhalko eli Bûche de Noël valmistuu näin:
1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hyväksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen ja kääntele varoen keltuaisvaahtoon. Lisää jauhot ja jäähtynyt voisula taikinaan varovaisesti sekoittaen.
2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetyn pellin päälle noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Jouluhalko paistetaan kuin kääretorttu, 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa levy kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle.
3. Levitä pohjan päälle omenahilloa ja kääri taikinapohja rullaksi.
4. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja sekoita sulaan suklaaseen.
5. Levitä kuorrutus ja vedä haarukalla pitkittäiset kaarnakoristeet kuorrutteeseen. Koristele ranskalainen jouluhalko esimerkiksi viinimarjatertuilla.
Katso myös joulupöytään sopivan suklaa-cassisvaahdon ohje.
Katso myös Kotiliesi.fi: Italialainen suklaakakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous