Reseptit

Jouluhalko

19.12.2012 Teksti: Arja Talonen Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Jouluhalko on varma valinta jouluaaton jälkiruokapöytään.

Ainekset

pohja:

4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
0.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

4 dl kermaa
250 g rahkaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatetta
200 g karpaloita tai puolukoita

kuorrutus:

100 g mantelijauhetta
n. 2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 valkuainen

Valmistusohje

 

Valmista ensin kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääri kuorrutus kelmuun ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kera. Sekoita joukkoon rahka ja kinuskikastike. Lisää lopuksi kuumaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet. Jaa täytemassa kolmeen osaan. Tarvitset yhden osan halkoon, pakasta loput ja käytä myöhemmin nopeana ja helppona täytekakun täytteenä!

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti
sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 6 min.

Ripottele toiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä levy paperille. Irrota paistopaperi, anna levyn jäähtyä. Levitä päälle täyte ja marjat. Rullaa kääretortuksi. Kauli kuorrutus sopivan kokoiseksi levyksi ja asettele se tortun päälle. Leikkaa saksien kärjillä koristehipsuja pintaan.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme