jouluhalko
Reseptit

Jouluhalko eli Bûche de Noël

Jouluhalko eli Bûche de Noël on herkku, jossa yhdistyvät suklaan ja omenan makumaailmat.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jouluhalko

  • 4 keltuaista
  • 75 g tomusokeria
  • 3 valkuaista
  • 75 g vehnäjauhoja
  • 25 g jäähtynyttä voisulaa

Täyte

  • omenahilloa

Kuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa

koristeeksi

  • viinimarjaterttuja
  • mahonian lehtiä

Valmistusohje

Jouluhalko valmistuu näin.

1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hyväksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen ja kääntele varoen keltuaisvaahtoon. Lisää jauhot ja jäähtynyt voisula taikinaan varovaisesti sekoittaen.

2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetyn pellin päälle noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Jouluhalko paistetaan kuin kääretorttu, 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa levy kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle.

3. Levitä pohjan päälle omenahilloa ja kääri taikinapohja rullaksi.

4. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja sekoita sulaan suklaaseen.

5. Levitä kuorrutus ja vedä haarukalla pitkittäiset kaarnakoristeet kuorrutteeseen. Koristele halko esimerkiksi viinimarjatertuilla.

Katso myös joulupöytään sopivan suklaa-cassisvaahdon ohje.

Katso myös Kotiliesi.fi: Italialainen suklaakakku

X