Reseptit

Jouluhauki

15.12.2014 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Vajaan 1 kg:n perattu ja puhdistettu hauki
2 sipulia
0.5 tl mineraalisuolaa
2-3 laakerinlehteä
10 maustepippuria
1 nippu tilliä
5 dl vähäsuolaista kalalientä

kastike:

3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kalaliemi vuoasta
1 dl kasvirasvapohjaista ruokakermaa (rasvaa 15 %), tarvittaessa laktoositonta
0.3 tl valkopippuria
1.5 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
koristeluun sitruunaa

Valmistusohje

Perinteinen jouluhauki kelpaa presidentillekin, se on myös kevyt vaihtoehto kinkulle.

1. Hiero kalaan suolaa, pane lohkotut sipulit ja tillinvarret sen sisään, pane kala vuokaan, lisää liemi ja mausteet ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia (voit suojata kalan pään öljytyllä leivinpaperilla).
2. Ota vuoasta liemi talteen ja peitä kala foliolla.
3. Sekoita vehnäjauhot ensin ruokakermaan, sitten kalaliemeen, kuumenna sekoittaen ja lisää pippuri.
4. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, lisää piparjuuri ja tilli ja tarkista maku.
5. Tarjoa hauki tillillä ja sitruunalla koristettuna keitettyjen perunoiden kanssa.