Reseptit

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti maistuu lounaana ruisleivän kanssa. Mutta se on erinomainen ja kevyt lisä joulupöytään.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jouluinen coleslaw

  • 800 g yhteensä 800 g puna- ja valkokaalia
  • 3 l kiehuvaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 omenaa
  • 2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 2 rkl granaattiomenansiemeniä

kastike:

  • 1 dl kevytmajoneesia (rasvaa 15 %)
  • 1 dl Bulgarian jogurttia
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Jouluinen coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti valmistuu näin:

1. Jouluinen coleslaw valmistuu pääosin kaalista. Leikkaa kaalit hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

2. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Pane kaalisuikaleet siivilään ja kaada päälle kuuma vesi. Valuta kaalisuikaleet hyvin ja kumoa kulhoon jäähtymään.

3. Suikaloi sipulit ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Kääntele sipulit, omenat ja rouhitut pähkinät kaalin joukkoon. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua kylmässä. Ennen tarjoilua koristele jouluinen coleslaw granaattiomenan siemenillä.

Katso myös: 7 salaattia keventämään joulupöytää

Katso myös Kotiliesi.fi: Valmista joulupöydän klassikot – ilman näitä ruokia ei joulu maistu joululta

X