Reseptit

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti

19.10.2013 Teksti: Leena Valta Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti maistuu lounaana ruisleivän kanssa. Mutta se on erinomainen ja kevyt lisä joulupöytään.

Ainekset

800 g yhteensä 800 g puna- ja valkokaalia
3 l kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
1 punasipuli
2 omenaa
2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
2 rkl granaattiomenansiemeniä

kastike:

1 dl kevytmajoneesia (rasvaa 15 %)
1 dl Bulgarian jogurttia
1 tl viinietikkaa
1 tl hunajaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalit hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

2. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Pane kaalisuikaleet siivilään ja kaada päälle kuuma vesi. Valuta kaalisuikaleet hyvin ja kumoa kulhoon jäähtymään.

3. Suikaloi sipulit ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Kääntele sipulit, omenat ja rouhitut pähkinät kaalin joukkoon. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua kylmässä. Ennen tarjoilua lisää pinnalle koristeeksi granaattiomenan siemeniä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *