jouluinen coleslaw
Reseptit

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti maistuu lounaana ruisleivän kanssa. Mutta se on erinomainen ja kevyt lisä joulupöytään.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g yhteensä 800 g puna- ja valkokaalia
  • 3 l kiehuvaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 omenaa
  • 2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 2 rkl granaattiomenansiemeniä

kastike:

  • 1 dl kevytmajoneesia (rasvaa 15 %)
  • 1 dl Bulgarian jogurttia
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalit hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

2. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Pane kaalisuikaleet siivilään ja kaada päälle kuuma vesi. Valuta kaalisuikaleet hyvin ja kumoa kulhoon jäähtymään.

3. Suikaloi sipulit ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Kääntele sipulit, omenat ja rouhitut pähkinät kaalin joukkoon. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua kylmässä. Ennen tarjoilua lisää pinnalle koristeeksi granaattiomenan siemeniä.

X