Reseptit

Jouluinen kirsikka-juustokakku

7.12.2019 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Kääretorttutaikinasta leivottu kuohkea pohja on juuri sopivan pehmeä hienostuneelle juustotortulle. Kakku puetaan jouluasuun ripauksella kardemummaa ja päälle murustetuilla piparkakuilla. Kirsikkahillon voi hyvin vaihtaa aprikoosi-, viikuna-, lakka- tai vaikka mustikkahilloon.

Ainekset

Pohja:

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl jauhettua kardemummaa

Täyte:

4 liivatelehteä
2 rs (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl omena- tai sitruunamehua
1 1/2 dl kirsikkahilloa

Päälle:

50 g piparkakkuja
(250 g tuoreita kirsikoita)

Valmistusohje

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat öljyllä tai voilla.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti nostellen, ettei vaahto laskeudu. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5–10 minuutiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata kuuman mehutilkan joukkoon. Anna liivateseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada tuorejuustoseokseen ohueana nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Sekoita kirsikkahillon rakennetta notkeaksi ja nostele puolet hillosta nokareiksi tuorejuustotäytteen päälle. Kaada päälle loput täytteestä. Nostele päälle kirsikkahilloa. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

4. Kun täyte on hyytynyt, poista vuoasta reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Murustele päälle piparkakkua ja koristele halutessasi tuoreilla kirsikoilla.

Vinkki: Juustotortun voi leipoa päivää ennen tarjoilua, mutta pidemmästä odottelusta pohja voi vetistyä liikaa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme