Reseptit

Jouluinen lihapata

19.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Lihapata saa jouluisan maun kanelitangoista, neilikoista, maustepippu­rista ja rosma­riinista. Padan voi valmistaa jo ennakkoon ja vain lämmittää uunissa h­-hetken koittaessa.

Ainekset

Jouluinen lihapata:

1 kg karjalanpaistilihoja
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3-4 porkkanaa
1 palsternakka
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
3 laakerinlehteä
2 kanelitankoa
10 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista maustepippuria
2 tl suolaa
1/2 l hyvää lihalientä
(vettä)
4 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.

2. Kuori ja lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele porkkanat ja palsternakka.

3. Kuumenna puolet voista ja öljystä paistinpannulla ja ruskista lihat parissa erässä. Kaada ne uunipataan. Lisää loput voista ja öljystä ja ruskista sipulit ja juurekset. Kaada myös juurekset pataan.

4. Lisää pataan laakerinlehdet, kanelitangot, neilikat, maustepippurit ja suola. Lisää myös rosmariini. Kääntele ainekset sekaisin ja lisää pataan lihaliemi. Lisää tarvittaessa vettä niin, että ainekset melkein peittyvät.

5. Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja hauduta noin 2 tuntia pari kertaa kypsennyksen aikana käännellen.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme